Du hører alt din kunde, Peer, Boss, leverandør er ikke at sige?

Kun 7% af, hvad vi siger er verbal! De andre 93% er nonverbal! Hvordan tror du, Dr. Phil fik sin start? Læsning potentielle nævninge nonverbal kommunikation som en jury konsulent. Og det er derfor han er ikke bange for at kalde en person på en løgn på hans program! Han læser deres kropssprog–deres nonverbale kommunikation! Og Dr. Phil ved, han har ret, fordi dit kropssprog siger så meget mere, end du nogensinde bliver!
Mundtlig, skriftlig eller endda tegnsprog tales til “indhold.” Du lytter bare til ord og det er det! Intet andet kommer ind i billedet. Dette er formentlig en af de største problemer med gifte folk. Konen kan sige, “Du aldrig lytte til mig.” Manden siger, “jo jeg gøre!” og fortsætter med læsning af papir. Konen ønsker sandsynligvis at se kropssprog fra sin mand, der siger, “Jeg er her for dig; du er meget vigtigt for mig; Jeg vil altid tage tid til at være her for dig.” Hvis han læser avisen, han ikke kommunikerer dette til hende på en måde, hun kan se og forstå.
Hvis du er i salg eller har nogen projekter, hvor du nødt til at “sælge” nogen på noget, ved du hvad dit kropssprog siger til anden personen? Prøve at sælge noget til nogen uden at sige et ord! Man kan sige det er umuligt, men det er ikke. Du gøre sandsynligvis mere salg med nonverbal kommunikation end du gør med verbal. Husk at sang om “du siger så meget, når de intet siger overhovedet.” Godt, havde at sanger/forfatter ret!
Tænk på et tidspunkt hvor du følte vred, frustreret, vred, og nogen kom op til dem og spurgte, hvis du lavede OK. Du sagt sandsynligvis ja men dit kropssprog sagde nej! Hvilken meddelelse tror du de kommer til at tro? Forskere har bevist, at når der er en konflikt mellem verbal og nonverbal kommunikation, vi har tendens til at sætte spørgsmålstegn ved den verbale kommunikation og mener, at den nonverbale kommunikation. Du sandsynligvis engang tænke ikke på at gøre det, men det er præcis, hvad du laver!
Kropssprog er gået under jorden. Med andre ord, tænke vi ikke engang på det. Vi gøre bare det. Det er blevet underbevidstheden adfærd til os og når nogen påpeger vores kropssprog, til os, vi synes overrasket. Når jeg arbejder med mennesker på kropssprog og påpeger forskellige “sprog”, som de bruger, kan de forsøge at retfærdiggøre deres handlinger, hvis de sendte defensive signaler eller lykønske sig selv, hvis de ved hjælp af positive signaler. Tricket er at vide, hvad dit kropssprog siger om dig og hvad den andens kropssprog siger om dem. Det er den samme adfærd eller handlinger vi har tendens til at reagere eller modstå i andre mennesker og ikke engang mærke os selv.
Du alle har sikkert oplevet stress på én gang eller andet i dit liv. Du kan endda opleve det nu som reaktion på denne artikel. Stressede mennesker har meget konkret kropssprog. Jeg kan spotte en mile væk. Andre mennesker kan også, de kan bare ikke vide hvorfor de har en reaktion på dig (din stress!). Ser på mennesker omkring dig (derhjemme eller på arbejde). Hvis de er øjenbryn er rejst, deres skuldre scrunched omkring deres ører, hånd knyttede – chancerne er de er stresset om noget. Hvis du har et møde med dem og ikke kan genkende deres kropssprog kan så mødet få tenser fordi du kunne spejle deres kropssprog og få stresset dig selv. Det er ikke sundt for dig og det skaber en masse spændinger, uro, konfrontationer, frustrationer og uenigheder – alle, fordi du ikke læse og svare på deres nonverbale kommunikation. De suget ubevidst du ind i deres net af stress, bekymring og forstyrret, og de fik du!
Nu, hvad med dig? Vidste du, at de fleste amerikanere holde deres stress i den øverste del af deres krop? Og fordi vi ved, folk kan læse os så nemt. Overveje de tegn jeg nævnte i sidste afsnit. Mennesker kan “samle” op på os så nemt bare som vi kan samle op på dem! Vi kan godt lide at være i nærheden af andre mennesker, fordi vi kan læse dem, som de kan læse os! Jeg havde en marketing konsulent, der ønskede at blive en coach. Hendes største mål var at stoppe rejser så meget og samtidig hendes største udfordring var at tage op telefon coaching, hvor hun var ikke i nærværelse af sine klienter. Hun troede, hun kunne finde ud af hvad der foregik fordi hun ikke kunne “Se” anden personen eller faktisk læse den anden persons kropssprog. Kropssprog er at magtfulde. Fordi det er så magtfulde, bør alle være bekendt med det og forstå de positive og defensive arbejdsstillinger. Når du gør det, du forstå, hvad der virkelig foregår med folk omkring dig – enten på arbejdspladsen eller i dit personlige liv – fordi vi alle på et eller tidspunkt den anden taler i dobbelt-beskeder.
Det er vigtigt at forstå dobbelt-beskeder, som vi høre/se hele tiden. Hvorfor? Fordi hver gang vi modtager et dobbelt budskab, vi har tendens til at sætte et spørgsmålstegn bag den indtalte besked og tror det uudtalte budskab. Jeg har sagt det før og jeg vil gerne igen understrege det igen! Dobbelt-beskeder gør os inkongruente. Hvordan kan voksne lære bedst? Når de er i en kongruent miljø. Hvis du vil være effektiv, lære de 2 vigtigste sprog: det talte og det usagte ord.
(c) 2005, Linda Talley. Alle rettigheder forbeholdes.